Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3.5g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Kaali, paistettu 0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Sipuli, paistettu 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0g0kcal0g0g0g0g
Kevyt Herkkulenkki, Atria0.6g0.8kcal0.1g0g0.1g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 2.1g1.1kcal0g0.3g0g0g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g6kcal0.2g0.6g0.2g0g
Valittu annoskoko7g3kcal0.1g0.3g0.1g0g
Annoskoko puolitettuna4g2kcal0.1g0.2g0.1g0g
Arvot/100g100g44kcal1.4g4.1g1.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=87777