Ruislimppu (oikeat makrot 1,6 x siivu)

Leipäsiivun paino x 1,6, niin saat makrot oikein laskuriin.

Liota hiiva veteen, lisää jauhoista osa ja sekoita.

Anna hapattua vrk huoneenlämmössä.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina hyvin, anna kohota.

Ota tässä vaiheessa 100g taikinajuureksi seuraavaan leivontaan, jolloin ei tarvitse hiivaa.

Säilytä juuri jääkaapissa tai pakastimessa.

Leivo 4 limppua ja kohota uudelleen.

Paista 250-275* 50-60min.

Kääri pyyhkeeseen ja pistä pussiin, niin leivän kova kuori pehmiää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 751 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2.4g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho rainbow (Rainbow), annos 100g4.9g17kcal0.5g3g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g34kcal1g6g0.2g2g
Valittu annoskoko7g17kcal0.5g3g0.1g1g
Annoskoko puolitettuna4g9kcal0.3g1.5g0.1g0.5g
Arvot/100g100g234kcal6.8g41.1g1.4g13.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=406591