Karpin feta-jauhelihapyörykät

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, pieneksi pilkottu puolikas chili paprika (tai 1 tl chili jauhetta), puserrattu valkosipuli, suolaa hitunen, koska feta suolaista.

Sekoita takinaksi.

Ota sormin pieniä palloja takinasta ja pyörittele pieniksi lihapulliksi.

Laita jokaisen lihapullan sisään kuutio tai kaksi fetajuustoa.

Paista pannulla pienellä lämmöllä voissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Jos haluat vaihtelua, voi sisään laittaa myös esim.

nokareen vuohenjuustoa tai parmesaanilastuja.

Tarjoa vaikka valkosipulilla maustetun turkkilaisen jugurtin tai creme fraishen
kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Anuvai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha5.5g9kcal1g0g0.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Chili paprika punainen0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 0.8g1kcal0.1g0g0.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.2g1.5kcal0g0g0.2g0g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 0.5g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g26kcal2.4g0g1.8g0g
Valittu annoskoko7g13kcal1.2g0g0.9g0g
Annoskoko puolitettuna4g7kcal0.6g0g0.5g0g
Arvot/100g100g176kcal16.2g0g12.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211918