Isän omat lihapullat

Sekoita ensin ruiskorppujauhot kädenlämpöiseen veteen ja anna seoksen turvota hiukan.

Turpoamisen aikana voidaan massa maustaa käyttäen suolaa (1 tl / 400 g), pippuria (1 tl / 400 g), tomaattipyre ja maun mukaan paprikajauhetta, jauhelihamaustetta ja kuivattua persiljaa, joita itse käytän 2 tl kutakin / 400 g jauhelihaa (huomaa että tällaiseen perusmassaan voi panna mitä yrttejä mieleen juolahtaa - rosmariinia, basilikaa ym.).

Itse käytän sekoittamiseen haarukkaa isossa kulhossa ja jokaisen aineen sekoitan aina erikseen ennen seuraavan lisäämistä (käytän haarukkaa myös jauhelihan rakenteen hajottamiseksi ao massaan).

Kananmuna sekoitetaan viimeisenä ennen jauhelihaa.

Lihapyörykät voidaan muotoilla käyttäen joko käsiä tai ruokalusikka-teelusikka yhdistelmää; ja kouran koosta riippuen pullan koko muuttuu, mutta itse teen suht pieniä pullia, jolloin 400 g riittää 15 pullaan ja koko on silloin rakenteen mukainen niin ettei uunissa valmistu lihaufoja tai -pihvejä.

Uuni lämmitetään 225 celssiusasteeseen ja paistoaika on melko tarkkaan 15 min. Maistuvat erinomaisilta yhden jääkaappiyön jälkeen ja sopivan lämpöinsen Shiraz-Carbenet punaviinin kanssa (esimerkiksi Konunga hill, Australia).

Pullat voi myös pakastaa ja käyttää myöhemmin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 218 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha4.7g7.8kcal0.9g0g0.5g0g
Kananmuna, kuoreton, annos 55g0.6g0.9kcal0.1g0g0.1g0g
Vesi1.8g0kcal0g0g0g0g
Korppujauho 0.4g1.6kcal0g0.3g0g0g
Tomaattipyree (Felix), annos 10g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15g21kcal2g0.6g1.2g0g
Valittu annoskoko8g10kcal1g0.3g0.6g0g
Annoskoko puolitettuna4g5kcal0.5g0.2g0.3g0g
Arvot/100g100g137kcal13.2g3.9g7.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=277176