Kikhernelevite (ilman tahinia)

- I pkt kypsiä kikherneitä (reseptissä käytetty Pirkka-merkkisiä, valutettuna 230 g)

- valkosipulia maun mukaan (laitoin 1 kynnen)

- rypsiöljyä 4 rkl

- sitruunamehua 3 rkl

- mustapippuria maun mukaan

- suolaa maun mukaan

- lisää tarvittaessa vettä jotta saat haluamasi koostumuksen

Ohje: Sekoita kaikki aineet sauvasekoittimella haluamasi paksuiseksi levitteeksi.

Hyvää esim.

ruispalojen päällä tomaatin ja tuoreen basilikan kera!

1/5-osa (1 annos) reseptistä riittää reilusti levitettynä kahdelle ruispalalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Sirahvi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 5.8g7.7kcal0.5g1g0.1g0.3g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g42kcal1g2g3.2g0.6g
Valittu annoskoko8g21kcal0.5g1g1.6g0.3g
Annoskoko puolitettuna4g11kcal0.3g0.5g0.8g0.2g
Arvot/100g100g272kcal6.4g12.8g20.5g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=302123