Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 0.4g3.2kcal0g0g0.4g0g
Sipuli (kuorittu)1.7g0.5kcal0g0.1g0g0g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g3.1g3.7kcal0.3g0.5g0.1g0.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g0.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Juustokumina jeera (), annos 6g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Korianteri, tuore, annos 20g0.1g0kcal0g0g0g0g
Persilja 0.1g0kcal0g0g0g0g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g0.3g1.7kcal0.1g0g0.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.2g0kcal0g0g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g0.4g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Rypsiöljy 0.6g5.1kcal0g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16g35kcal1.2g2.2g2.4g0.6g
Valittu annoskoko8g18kcal0.6g1.1g1.2g0.3g
Annoskoko puolitettuna4g9kcal0.3g0.6g0.6g0.2g
Arvot/100g100g227kcal7.7g14.1g15.4g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413