Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)8.7g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Peruna, punnittu kuorineen 8.7g5.7kcal0.1g1.2g0g0.1g
Porkkana 8.7g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Paistijauheliha nauta 5%35g45kcal7.3g0g1.7g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa8.7g26kcal2g0g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana141g165kcal19.2g4.2g7.4g0.8g
Valittu annoskoko70g83kcal9.6g2.1g3.7g0.4g
Annoskoko puolitettuna35g41kcal4.8g1.1g1.9g0.2g
Arvot/100g100g117kcal13.7g3g5.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794