Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 16g119kcal0.2g0.1g13.4g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 1.5g6.2kcal0g1.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 13g16kcal1.4g0g1.2g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g17g104kcal4.2g1.1g9.3g0g
Leivinjauhe 0.4g0.8kcal0g0.2g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 11g36kcal0.2g0.3g3.9g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl1.9g13kcal0.3g0.1g1.2g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g9g14kcal0g3.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana141g618kcal12.6g13.6g58g0.2g
Valittu annoskoko70g309kcal6.3g6.8g29g0.1g
Annoskoko puolitettuna35g155kcal3.2g3.4g14.5g0.1g
Arvot/100g100g439kcal8.9g9.7g41.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223