Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1.8g13kcal0g0g1.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen22g7.2kcal0.7g1.1g0g0g
Hiiva 1.8g1.4kcal0.2g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki7.3g4.1kcal0.6g0.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 38g130kcal3.9g26.5g0.5g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana142g311kcal10.8g56g4g2.8g
Valittu annoskoko71g155kcal5.4g28g2g1.4g
Annoskoko puolitettuna36g78kcal2.7g14g1g0.7g
Arvot/100g100g219kcal7.6g39.5g2.8g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567