Lihakastike (kerma+pippuri)

Poista lihasta nahka ja läskit.

Pilko ja ruskista pannulla muutamassa erässä.

Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada vesi kattilaan lihojen päälle.

Ripottele vehnäjauhot viimeisen lihaerän päälle ja anna ruskistua.

Lisää pilkotut sipulit kattilaan, mausta suolalla ja pippureilla.

Keittele muutama tunti välillä sekoittaen, ettei jauhosuuruste pala pohjaan kiinni.

Kun liha on mureaa, lisää kerma ja Maizenaa (1dl), kiehauta kypsäksi.

Tarkista maku ja nauti esim.

lanttulaatikon kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 292 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Uuniliha possu (Ei tiedossa), annos 100g3001g3902kcal30g30g30g30g
Vehnäjauho puolikarkea 195g669kcal19.9g136.6g2.3g6.8g
Sipuli (kuorittu)540g146kcal7g25.9g1.1g9.2g
Vesi3001g0kcal0g0g0g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g180g684kcal1.8g165.7g0.9g0g
Oliiviöljy 90g796kcal0g0g90g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14016g12395kcal117.4g716.4g248.6g92g
Valittu annoskoko7008g6198kcal58.7g358.2g124.3g46g
Annoskoko puolitettuna3504g3099kcal29.4g179.1g62.2g23g
Arvot/100g100g88kcal0.8g5.1g1.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390026