Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)131g35kcal1.7g6.3g0.3g2.2g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)350g87kcal3.5g19.2g0g4.9g
Vesi175g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 13g14kcal1g2.1g0.1g0.3g
Oliiviöljy 24g209kcal0g0g23.6g0g
Mustapippuri 0.9g2.4kcal0.1g0.3g0g0.2g
Basilika, kuivattu 1.7g4.4kcal0.3g0.4g0.1g0.7g
Suola, annos 3g8.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1407g705kcal13.2g56.6g48.2g16.6g
Valittu annoskoko704g353kcal6.6g28.3g24.1g8.3g
Annoskoko puolitettuna352g176kcal3.3g14.2g12.1g4.2g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298471