Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 934g6635kcal7g3.7g747.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1619g5556kcal165g1133.4g19.4g56.7g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 311g200kcal10g15g10.9g0g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 3114g1201kcal5g254.1g2.8g46.7g
Voi 156g1129kcal1.9g0.6g126.6g0g
Manteli 311g1918kcal74.9g20.6g168.1g22.4g
Sitruunamehu, laimentamaton249g52kcal0.7g4g0g0.2g
Sokeri 268g1087kcal0g267.5g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 75g171kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14112g35899kcal529g3397.8g2150.2g252g
Valittu annoskoko7056g17950kcal264.5g1698.9g1075.1g126g
Annoskoko puolitettuna3528g8975kcal132.3g849.5g537.6g63g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133935