Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g2340g475kcal14g88.9g7g32.8g
Sipuli (kuorittu)562g152kcal7.3g27g1.1g9.5g
Valkosipuli 187g203kcal14.8g30.5g1.1g3.9g
Suola, annos 3g37g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g187g47kcal0.7g16.2g0.1g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 3743g7418kcal98.4g28.8g726.2g250.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14112g16589kcal270.4g382.8g1471g594g
Valittu annoskoko7056g8294kcal135.2g191.4g735.5g297g
Annoskoko puolitettuna3528g4147kcal67.6g95.7g367.8g148.5g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081