Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 203g92kcal1g16.6g0.4g8.1g
Peruna, keskikokoinen 60g107g64kcal1.6g13.9g0.1g1g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.3g7.6kcal0.6g1.2g0g0.1g
Rypsiöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Lihaliemikuutio Maggi5.6g16kcal0.5g0.4g1.3g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g5.6g13kcal0.2g1.5g0.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 282g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt56g26kcal1.8g2.7g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1413g556kcal12.2g75.8g18g19.6g
Valittu annoskoko706g278kcal6.1g37.9g9g9.8g
Annoskoko puolitettuna353g139kcal3.1g19g4.5g4.9g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273374