Ohraryynivelli

Keitä ohraryynivelli mieluiten haudutuskattilassa niin ei tarvitse pelätä pohjaanpalamista.

Laita kattilaan ensin desi vettä ja 0,75 desiä ryynejä.

Kiehuta kunnes vesi on suurin piirtein imeytynyt ryyneihin ja lisää sitten maito.

Anna vellin kypsyä haudutuskattilassa 2-3 tuntia, kunnes maidon väri alkaa muuttua rusehtavaksi.

Silloin velli alkaa olla valmista.

Lisää valmiiseen velliin suola ja syö nautiskellen :)

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 393 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ohraryyni raaka (Myllyn paras), annos 60g450g1439kcal49.5g283.3g9g49.5g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 5995g2029kcal183.4g293.8g6g0g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14148g6936kcal465.8g1154.2g30g99g
Valittu annoskoko7074g3468kcal232.9g577.1g15g49.5g
Annoskoko puolitettuna3537g1734kcal116.5g288.6g7.5g24.8g
Arvot/100g100g49kcal3.3g8.2g0.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=414065