Inkiväärikaali

Valmista öljymarinadi lisäämällä oliiviöljyyn listassa olevat mausteet.

- Valkosipuli kannattaa puristaa ja inkivääri lisätä raasteena.

Sekoita suikaloitu kaali marinadiin ja anna oleutua pari tuntia.

Huom! Riippuen makumieltymyksistä, marinaadiin voi lisätä myös sitruunanmehua ja hyppysellisen muscovada-sokeria (tai käyttää makeaa soijaa).

Kaada kaali marinaadeineen kuumalle pannulle ja paista keskilämmöllä noin 10-15 min.

Parhaiten tähän lisäkkeeseen sopii joko varhaiskaali tai savoynkaali.

Mikäli käytät tavallista valkokaalia, suikaloi se erittäin ohueksi ja hauduta tarvittaessa pidempään.

Kaalin sekaan voi lisätä myös ihan pieniksi pilkottua paprikaa, se antaa mukavasti väriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 236 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali601g127kcal7.2g20.4g1.2g12.6g
Oliiviöljy 34g299kcal0g0g33.8g0g
Inkivääri, tuore, silputtu7.5g6kcal0.1g1.3g0.1g0.2g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.5g0.1g0.3g
Soijakastike 15g9kcal0.8g1.4g0g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Ruohosipuli, tuore30g8.1kcal0.4g1.1g0.2g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1416g939kcal19.8g54.6g70.8g27.6g
Valittu annoskoko708g470kcal9.9g27.3g35.4g13.8g
Annoskoko puolitettuna354g235kcal5g13.7g17.7g6.9g
Arvot/100g100g66kcal1.4g3.9g5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117764