Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 14g49kcal1.5g10g0.2g0.5g
Sokeri 9g38kcal0g9.3g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 15g102kcal0.1g0g11.5g0g
Mustikka22g7.3kcal0.1g1.4g0.1g0.7g
Kananmuna kuoreton 4g5.7kcal0.5g0g0.4g0g
Leivinjauhe 0.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 6.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana143g407kcal4.4g42.2g24.4g2.4g
Valittu annoskoko71g204kcal2.2g21.1g12.2g1.2g
Annoskoko puolitettuna36g102kcal1.1g10.6g6.1g0.6g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134796