Tattarituorepuuro

Laita kuivat ainekset kulhoon.

Lisää vesi niin, että ainekset peittyvät, mutta varovasti, ettei puurosta tule liian juoksevaa - testaamalla oppii sopivan suhteen.

Jätä turpoamaan yön yli jääkaappiin.

Laita aamulla seos blenderiin tai vetäise sauvasekottimella tasaiseksi.

Nyt seos on valmis syötäväksi, mutta melkoisen mauton.

Jäiset marjat antavat tuorepuurolle makua, joten niitä kannattaa oman maun mukaan sekoittaa puuron sekaan.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Sakaali
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tattarihiutale (Myllyn paras), annos 40g14g49kcal1.9g9.6g0.2g0.8g
Kurpitsansiemen, Risetti6.6g37kcal1.2g2.8g2.4g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 4.4g30kcal1.2g0.3g2.5g0.5g
Saksanpähkinä 1kpl 4g (Meira), annos 4g2.6g17kcal0.4g0.4g1.7g0g
Hasselpähkinä 4.4g28kcal0.6g0.1g2.7g0.8g
Pellavansiemen kokonainen 2.2g11kcal0.4g0g0.9g0.6g
Auringonkukansiemen 4.4g26kcal1g0.6g2.2g0.3g
Vesi33g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana144g396kcal13.4g27.6g25.2g6g
Valittu annoskoko72g198kcal6.7g13.8g12.6g3g
Annoskoko puolitettuna36g99kcal3.4g6.9g6.3g1.5g
Arvot/100g100g276kcal9.3g19.2g17.5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=377305