Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 384g1559kcal0g383.6g0g0g
Puolukka 1600g621kcal7g108.8g8g41.6g
Mannasuurimo, myllyn paras640g2240kcal81.3g444.8g12.8g25.6g
Vesi4480g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14208g8840kcal176.6g1874.4g41.6g134.4g
Valittu annoskoko7104g4420kcal88.3g937.2g20.8g67.2g
Annoskoko puolitettuna3552g2210kcal44.2g468.6g10.4g33.6g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779