Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1749g1332kcal32.9g271.1g3.5g17.5g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)1050g1942kcal115.4g57.7g136.4g2.1g
Porkkana 525g172kcal3.3g29.2g1g13.4g
Keittojuures, Pirkka350g88kcal3.5g15.7g1g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr32g88kcal2.5g3g7.6g0.5g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.3g3g
Tomaattipyree,euroshopper122g98kcal4.2g23.3g1.2g0g
Flora ruoka kevyt & paksu437g262kcal4.4g19.7g17.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 2624g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 49g433kcal0g0g49g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14224g8922kcal337g856.2g435g73g
Valittu annoskoko7112g4461kcal168.5g428.1g217.5g36.5g
Annoskoko puolitettuna3556g2231kcal84.3g214.1g108.8g18.3g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073