Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g905g12kcal2.7g0g0g0g
Suklaa tumma 1809g9345kcal70.6g963.5g560.8g95.9g
Keltuainen, 20g, annos 20g362g232kcal12.7g0.7g90.5g0g
Sokeri 434g1762kcal0g433.8g0g0g
Kuohukerma (Ingman)3618g12302kcal79.6g112.2g1266.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14256g47305kcal331.2g3020.4g3835.4g191.8g
Valittu annoskoko7128g23653kcal165.6g1510.2g1917.7g95.9g
Annoskoko puolitettuna3564g11826kcal82.8g755.1g958.9g48g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142916