Paahdettu paprika-linssikeitto

Pilko paprikat isoiksi lohkoiksi ja paahda niitä uunissa 225 asteessa niin kauan kunnes kuoreen alkaa tulla tummia pilkkuja.

Anna jäähtyä hetken, kuori ja pilko.

Huuhtele ja valuta linssit.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä kattilanpohjalla hetki, lisää loput ainekset ja puolet vedestä.

Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes linssit ovat kypsiä (20-25 minuuttia).

Lisää vettä keittoon pikkuhiljaa tarpeen mukaan.

Soseuta sauvasekoittimella, tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 408 grammaa

Saara74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen44g11kcal0.4g2g0.2g0.9g
Valkosipuli 3.1g3.3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)22g5.9kcal0.3g1.1g0g0.4g
Tuore chili (Oma), annos 20g4.4g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Reformi kasvisliemivalmiste yrtti (1 kuutio 12g)5.3g12kcal1g0.7g0.6g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g4.4g2.1kcal0.1g0.3g0.1g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka13g11kcal0.4g2.5g0.1g0.1g
Oliiviöljy, extra virgin (Borges)4.4g39kcal0g0g4.3g0g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g88g285kcal21g42.9g0.9g10.5g
Tomaatti, tuore175g36kcal1.1g6.7g0.5g2.5g
Paprikajauhe 0.4g1.4kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1428g817kcal49.4g114.4g13.6g29.8g
Valittu annoskoko714g409kcal24.7g57.2g6.8g14.9g
Annoskoko puolitettuna357g204kcal12.4g28.6g3.4g7.5g
Arvot/100g100g57kcal3.5g8g1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321936