Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 4675g3559kcal87.9g724.6g9.3g46.7g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)779g1169kcal77.9g85.7g54.5g0g
Sipuli 935g283kcal11.7g44.9g1.9g15.9g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)623g997kcal16.8g16.8g93.5g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g19g58kcal3.4g7.7g1.5g3.4g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 78g36kcal2.3g3.7g1.2g0g
Rypsiöljy 31g276kcal0g0g31.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14280g12754kcal400g1766.8g386.2g132g
Valittu annoskoko7140g6377kcal200g883.4g193.1g66g
Annoskoko puolitettuna3570g3188kcal100g441.7g96.6g33g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075