Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)58g16kcal0.8g2.8g0.1g1g
Valkosipuli 2.3g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Bataatti, kuorittu 146g118kcal2.3g24.5g0.1g4.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g88g25kcal0.5g5.2g0.2g2.2g
Rypsiöljy 8.2g72kcal0g0g8.2g0g
Vesi292g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g16g20kcal0.4g1g1.5g0.2g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g47g131kcal8.9g0g10.3g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 58g27kcal1.7g2.8g0.9g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1431g819kcal29.6g73.4g42.6g15.6g
Valittu annoskoko716g410kcal14.8g36.7g21.3g7.8g
Annoskoko puolitettuna358g205kcal7.4g18.4g10.7g3.9g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333548