Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4670g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 1401g544kcal6.2g95.3g7g36.4g
Sokeri 397g1611kcal0g396.5g0g0g
Mannasuurimo 701g2215kcal71.4g445.5g7.7g24.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14336g8740kcal155.2g1874.6g29.4g121.8g
Valittu annoskoko7168g4370kcal77.6g937.3g14.7g60.9g
Annoskoko puolitettuna3584g2185kcal38.8g468.7g7.4g30.5g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423