Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi375g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g125g38kcal1.3g7.5g0.3g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha100g166kcal19g0g10g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 30g96kcal7.3g13.7g0.6g2.7g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 50g67kcal4.2g8.8g1g2.5g
Porkkana 25g8.2kcal0.2g1.4g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1436g763kcal65g65.2g24g12g
Valittu annoskoko718g381kcal32.5g32.6g12g6g
Annoskoko puolitettuna359g191kcal16.3g16.3g6g3g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171413