Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3753g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Valkosipuli 50g54kcal4g8.2g0.3g1.1g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g1251g375kcal12.5g75.1g2.5g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1001g1661kcal190.1g0g100.1g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 300g956kcal73.2g137.2g5.7g26.7g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 500g666kcal42.2g88.1g10g25g
Porkkana 250g82kcal1.6g13.9g0.5g6.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14360g7630kcal649.2g652.2g238.6g121g
Valittu annoskoko7180g3815kcal324.6g326.1g119.3g60.5g
Annoskoko puolitettuna3590g1907kcal162.3g163.1g59.7g30.3g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=171413