Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi47g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 14g5.5kcal0.1g1g0.1g0.4g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Mannasuurimo 7g22kcal0.7g4.5g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana144g88kcal1.6g19g0.4g1.2g
Valittu annoskoko72g44kcal0.8g9.5g0.2g0.6g
Annoskoko puolitettuna36g22kcal0.4g4.8g0.1g0.3g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.2g0.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423