Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 16g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 23g11kcal0.4g1.7g0.2g0.3g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g31g103kcal3.7g20.6g0.7g2.6g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana145g256kcal8.2g44.6g5g5.8g
Valittu annoskoko72g128kcal4.1g22.3g2.5g2.9g
Annoskoko puolitettuna36g64kcal2.1g11.2g1.3g1.5g
Arvot/100g100g177kcal5.7g30.8g3.5g4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274021