Karppaajan Lätyt

(n. 6 keskikokoista lettua)

3 munaa
2 rkl sulatettua voita
3 reilua ruokalusikallista mantelijauhetta
0,5 dl kermaa tai vettä
suolaa
ripaus vaniljasokeria halutessasi

Vatkaa munat hyvin, lisää sulatettu voi ja mantelijauhe.

Lisää kerma tai vesi joukkoon ja vatkaa suola (+ ripaus vaniljasokeria) lopuksi taikinaan.

Laita pannu kuumenemaan ja paista letut voissa.

Letut paistuvat nopeasti ja tuoksuvatkin aidoilta letuilta.

Letun saa käärittyä kätevästi ja täytteeksi sopii suolainenkin täyte.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 29 grammaa

Norimi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)62g78kcal6.8g0.2g5.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g4.1g30kcal0g0g3.3g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g6.2g37kcal1.5g0.4g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana145g292kcal16.6g1.2g24.6g0g
Valittu annoskoko72g146kcal8.3g0.6g12.3g0g
Annoskoko puolitettuna36g73kcal4.2g0.3g6.2g0g
Arvot/100g100g201kcal11.5g0.8g17g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432780