Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g42g10kcal0.8g1.3g0.2g0.8g
Sipuli 14g4.2kcal0.2g0.7g0g0.2g
Voi, 1 tl, 5 g2.1g15kcal0g0g1.7g0g
Valkosipuli 1.4g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g11g22kcal2.4g0g1.4g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)2.4g3.9kcal0.1g0.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana145g114kcal7.2g4.6g7.4g2g
Valittu annoskoko73g57kcal3.6g2.3g3.7g1g
Annoskoko puolitettuna36g29kcal1.8g1.2g1.9g0.5g
Arvot/100g100g79kcal5g3.2g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573