Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g7.3g2kcal0g0.4g0g0.2g
Oliiviöljy 0.5g4.8kcal0g0g0.5g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 22g31kcal2.1g0.4g2.4g0g
Tomaattimurska 8.8g2.6kcal0g0.5g0g0.2g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g18g4.6kcal0.2g0.8g0g0g
Soijakastike 0.5g0.3kcal0g0.1g0g0g
Punaviini 3.6g2.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana145g104kcal5g5.6g5.8g1.2g
Valittu annoskoko72g52kcal2.5g2.8g2.9g0.6g
Annoskoko puolitettuna36g26kcal1.3g1.4g1.5g0.3g
Arvot/100g100g72kcal3.5g3.9g4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424