Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g40g134kcal4.8g26.3g1g3.3g
Grahamjauho 2.4g8kcal0.3g1.5g0.1g0.2g
Siirappi 1.8g5.3kcal0g1.3g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 1.8g5.7kcal0.5g0.1g0.4g0.5g
Seesaminsiemen, kuorineen 1.4g10kcal0.4g0.1g0.8g0.2g
Rypsiöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Vesi22g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 2.2g1.7kcal0.3g0g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana146g347kcal12.6g58.6g6.8g8.8g
Valittu annoskoko73g174kcal6.3g29.3g3.4g4.4g
Annoskoko puolitettuna36g87kcal3.2g14.7g1.7g2.2g
Arvot/100g100g239kcal8.7g40.2g4.7g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143010