Vaahtokarkit

Valkuaiset vaahdoksi

liivate + kylmä vesi (0,5 dl)

kuumaan veteen hermesetas, vanilja-aromi, suola, liivateseos.

Ei tarvitse keittää (makeutusaine ei toimi kuten sokeri) Vatkataan vaahdoksi (annetaan jäähtyä)

Vaahdot yhdistetään.

Massa rasvattuun, jauhotettuun vuokaan (esim.

tärkkelykset tai muu "pölymäinen" jauho, esim.

prode, kookosjauho ok).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Minttut
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 2800g1186kcal274.7g11.2g2.8g0g
Liivate 240g837kcal205.5g0g0.2g0g
Hermesetas-jauhe160g462kcal1.9g89.6g0g64g
Vesi4000g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14400g4972kcal964.2g201.6g6g128g
Valittu annoskoko7200g2486kcal482.1g100.8g3g64g
Annoskoko puolitettuna3600g1243kcal241.1g50.4g1.5g32g
Arvot/100g100g35kcal6.7g1.4g0g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=286954