Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha100g166kcal19g0g10g0g
Peruna, vanha, kuorittu 167g127kcal3.1g25.9g0.3g1.7g
Porkkana 17g5.5kcal0.1g0.9g0g0.4g
Lanttu 17g4.8kcal0.2g0.8g0.1g0.3g
Sipuli 17g5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)3.7g10kcal0.3g0.7g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1444g638kcal45.8g58.2g22.2g5.4g
Valittu annoskoko722g319kcal22.9g29.1g11.1g2.7g
Annoskoko puolitettuna361g159kcal11.5g14.6g5.6g1.4g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368462