Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1001g1662kcal190.2g0g100.1g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1668g1270kcal31.4g258.6g3.3g16.7g
Porkkana 167g55kcal1g9.3g0.3g4.3g
Lanttu 167g48kcal1.7g7.7g0.5g3g
Sipuli 167g51kcal2.1g8g0.3g2.8g
Vesi, vesijohtovesi 4004g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)37g103kcal3.4g6.6g7g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14440g6375kcal459.6g580.4g223g54g
Valittu annoskoko7220g3187kcal229.8g290.2g111.5g27g
Annoskoko puolitettuna3610g1594kcal114.9g145.1g55.8g13.5g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368462