Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g4190g1006kcal75.4g125.7g21g79.6g
Sipuli 1397g423kcal17.5g67g2.8g23.7g
Voi, 1 tl, 5 g210g1529kcal2.1g2.1g167.6g0g
Valkosipuli 140g151kcal11g22.8g0.8g2.9g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g1048g2200kcal240.9g0g136.2g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)240g384kcal6.5g6.5g36g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14448g11386kcal706.8g448.2g728.8g212.4g
Valittu annoskoko7224g5693kcal353.4g224.1g364.4g106.2g
Annoskoko puolitettuna3612g2847kcal176.7g112.1g182.2g53.1g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573