Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 281g615kcal51.4g0g45.9g0g
Sipuli 19g5.7kcal0.2g0.9g0g0.3g
Valkopippuri 1.3g3.7kcal0.1g0.6g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g12g3.4kcal0.1g0.7g0g0.3g
Lanttu, keitetty, suolaa 11g3.3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g23g14kcal0.3g2.9g0g0.2g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1449g1288kcal104.4g11.2g91.8g2.6g
Valittu annoskoko725g644kcal52.2g5.6g45.9g1.3g
Annoskoko puolitettuna362g322kcal26.1g2.8g23g0.7g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.3g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392