Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Peruna, punnittu kuorineen 90g58kcal1.4g11.8g0.2g0.8g
Porkkana 90g29kcal0.6g5g0.2g2.3g
Paistijauheliha nauta 5%360g464kcal74.8g0g18g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.9g2.5kcal0.1g0.3g0g0.2g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa90g270kcal20.7g0g20.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1449g1696kcal197.6g42.8g78.6g9.6g
Valittu annoskoko725g848kcal98.8g21.4g39.3g4.8g
Annoskoko puolitettuna362g424kcal49.4g10.7g19.7g2.4g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794