Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 350g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 47g18kcal0.5g3.2g0.1g1.2g
Kaali, paistettu 32g26kcal0.4g1.4g2g0.7g
Sipuli, paistettu 15g15kcal0.2g0.7g1.2g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.7g4.9kcal0.4g0.8g0g0.1g
Kevyt Herkkulenkki, Atria58g76kcal7g0.6g5.2g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 204g112kcal3.2g26.8g0.3g1.7g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g8.8g35kcal0.3g1.8g3g0g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Oivariini, juokseva, rasvaseos5.8g42kcal0g0g4.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1453g660kcal24.2g71g33g8.4g
Valittu annoskoko726g330kcal12.1g35.5g16.5g4.2g
Annoskoko puolitettuna363g165kcal6.1g17.8g8.3g2.1g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=87777