Vadelmakohokas

Ainekset:

230g vadelmia
1,3 dl tomusokeria (80 g)
2 kananmunaa
2 valkuaista
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl vehnäjauhoja (50 g)
0,3 dl leivinjauhetta

Valmistusohje:

Voitele vähintään litran vetoinen kohokasvuoka tai 6 annosvuokaa ja sirottele voideltuun pintaan hienoa sokeria.

Kuumenna uuni 175-180 asteeseen.

Mausta vadelmat liköörillä tai snapsilla.

Sirottele pinnalle 2-3 rkl tomusokeria.

Erota valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa.

Vatkaa keltuaisten rakenne rikki.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Vatkaa neljä valkuaista vaahdoksi ja lisää vatkatessa vähitellen 0,75 dl tomusokerista.

Nosta keltuaiset ja jauhot varovasti valkuaisvaahtoon ja lisää nopeasti vadelmat.

Kaada vaahto saman tien kohokasvuokiin ja työnnä vuoka uunin keskiosaan.

Anna kypsyä noin 35 minuuttia.

Seulo kohokkaan päälle loput tomusokerista ja tarjoa välittömästi.

Jos kohokkaan pinta loppuvaiheessa uhkaa tummua liikaa, peitä se viimeisten 10 minuutin ajaksi kevyesti leivinpaperin palasella.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Syysneito91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 2769g1138kcal27.7g113.5g22.2g102.5g
Tomusokeri 1dl=60g963g3853kcal0g963.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 1324g1889kcal165.5g4g135.7g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 843g357kcal82.7g3.4g0.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g48g193kcal0g47.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 602g2066kcal61.3g421.4g7.2g21.1g
Leivinjauhe 722g1269kcal37.6g273.1g0g3.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14544g21528kcal749.6g3652.6g331.8g254.4g
Valittu annoskoko7272g10764kcal374.8g1826.3g165.9g127.2g
Annoskoko puolitettuna3636g5382kcal187.4g913.2g83g63.6g
Arvot/100g100g148kcal5.2g25.1g2.3g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285025