Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki353g283kcal45.9g7.1g7.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 353g468kcal9.3g11.3g42.4g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 7.1g29kcal0g7.1g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g12g3.8kcal0g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1456g1565kcal110.4g53.4g99g0g
Valittu annoskoko728g783kcal55.2g26.7g49.5g0g
Annoskoko puolitettuna364g391kcal27.6g13.4g24.8g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803