Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini27g93kcal22.7g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton332g70kcal1g5.3g0g0.3g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 2654g1703kcal84.9g127.9g92.9g0.3g
Kananmuna, keitetty 1592g2272kcal199.1g4.8g163.2g0g
Sipuli (kuorittu)531g143kcal6.9g25.5g1.1g9g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g1991g2588kcal485.7g29.9g45.8g0g
Tilli mauste61g10kcal0.9g0.6g0.5g0g
Ruohosipuli, tuore93g25kcal1.3g3.5g0.6g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14560g13806kcal1605g395g608.2g21.2g
Valittu annoskoko7280g6903kcal802.5g197.5g304.1g10.6g
Annoskoko puolitettuna3640g3452kcal401.3g98.8g152.1g5.3g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121