Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)4800g16800kcal576g3312g91.2g240g
Vesi, vesijohtovesi 2000g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g48g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl400g3600kcal0g0g400g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14576g40800kcal1152g6624g982.4g480g
Valittu annoskoko7288g20400kcal576g3312g491.2g240g
Annoskoko puolitettuna3644g10200kcal288g1656g245.6g120g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462