Vanhan ajan munasalaatti+pippurimakrilli

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää etikka, sinappi, suola ja makeutusjauhe.

Murskaa haarukalla keitetyt valkuaiset ja sekoita kastikkeeseen.

Revi salaatti, pilko tomskut ja kurkut.

Sekoita ja laita lautasille.

Pilko päälle valkuaiset ja lisää kastike.

Voit sekoittaa varovasti.

Aseta kalat päälimmäiseksi.

Salaattipohjaan voit käyttää mitä aineksia haluat ja pippurimakrillin tilalle sopii tosi hyvin savupallas, harmi että on niin kallista, tai ihan tavallinen tonnikala.

Parasta koko jutussa on kastike- siihen tulee himo!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pippurimakrilli, savustettu, Pirkka169g456kcal33.8g0g35.5g0g
Kurkku 113g12kcal0.6g1.6g0.1g0.8g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g141g29kcal0.8g5.3g0.4g2g
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 56g7.3kcal0.6g0.6g0.1g0.7g
Kananmuna kuoreton 124g177kcal15.5g0.4g12.7g0g
Vispikerma (Milbona)113g330kcal2.8g3.6g33.8g0g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Sinappi (teollinen)5.6g7.2kcal0.2g0.8g0.3g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 5.6g1.9kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1458g2047kcal108.6g26.2g165.8g7g
Valittu annoskoko729g1023kcal54.3g13.1g82.9g3.5g
Annoskoko puolitettuna364g512kcal27.2g6.6g41.5g1.8g
Arvot/100g100g140kcal7.5g1.8g11.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178956