Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2402g3987kcal456.3g0g240.2g0g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Makaroni, keitetty, suolaa 1051g1015kcal31.6g205.8g3.4g10.4g
Suola, annos 3g3.6g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 2402g706kcal13.4g127.3g4.8g45.6g
Smetana, rasvaa n. 40 % 600g2341kcal12.8g13.2g252.2g0g
Valkosipuli 36g39kcal2.8g5.9g0.2g0.8g
Juustoraaste emmental punaleima600g2342kcal174.1g0g180.1g0g
Mineraalisuola keskiarvo 45g0.6kcal0.1g0g0g0g
Oregano, kuivattu 6g18kcal0.7g1.3g0.6g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana14592g20979kcal1387.6g721.4g1363.6g124g
Valittu annoskoko7296g10489kcal693.8g360.7g681.8g62g
Annoskoko puolitettuna3648g5245kcal346.9g180.4g340.9g31g
Arvot/100g100g144kcal9.5g4.9g9.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449429