Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen15g109kcal0.2g0.2g12.1g0g
Vehnäjauho, sunnuntai15g53kcal1.8g10.7g0.3g0.5g
Luumu kivetön, kuivattu 15g31kcal0.6g5.7g0.1g1.3g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g12g18kcal1.6g0g1.3g0g
Sokeri 15g61kcal0g15.1g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana146g544kcal8.4g63.6g27.6g3.6g
Valittu annoskoko73g272kcal4.2g31.8g13.8g1.8g
Annoskoko puolitettuna37g136kcal2.1g15.9g6.9g0.9g
Arvot/100g100g371kcal5.7g43.4g18.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=258278