Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 10g3.8kcal0.1g0.7g0g0.3g
Palsternakka 4.7g3kcal0g0.6g0g0.2g
Punasipuli, kuorittu, 100g7.4g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)0.5g1.3kcal0.1g0g0.1g0g
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 13g4.8kcal0g1g0g0.2g
Mustapippuri, annos 1g0g0.1kcal0g0g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g4.7g10kcal1.1g0g0.6g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g1.6g2.2kcal0g0.1g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana146g55kcal2.8g5.8g1.8g1.6g
Valittu annoskoko73g28kcal1.4g2.9g0.9g0.8g
Annoskoko puolitettuna37g14kcal0.7g1.5g0.5g0.4g
Arvot/100g100g38kcal1.9g4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712