Lihakastike (kerma+pippuri)

Poista lihasta nahka ja läskit.

Pilko ja ruskista pannulla muutamassa erässä.

Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada vesi kattilaan lihojen päälle.

Ripottele vehnäjauhot viimeisen lihaerän päälle ja anna ruskistua.

Lisää pilkotut sipulit kattilaan, mausta suolalla ja pippureilla.

Keittele muutama tunti välillä sekoittaen, ettei jauhosuuruste pala pohjaan kiinni.

Kun liha on mureaa, lisää kerma ja Maizenaa (1dl), kiehauta kypsäksi.

Tarkista maku ja nauti esim.

lanttulaatikon kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 292 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Uuniliha possu (Ei tiedossa), annos 100g313g406kcal3.1g3.1g3.1g3.1g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Vesi313g0kcal0g0g0g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g19g71kcal0.2g17.3g0.1g0g
Oliiviöljy 9g83kcal0g0g9.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1460g1291kcal12.2g74.6g25.8g9.6g
Valittu annoskoko730g646kcal6.1g37.3g12.9g4.8g
Annoskoko puolitettuna365g323kcal3.1g18.7g6.5g2.4g
Arvot/100g100g88kcal0.8g5.1g1.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390026