Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 100g38kcal1g6.9g0.2g2.5g
Palsternakka 47g30kcal0.2g5.5g0.2g2.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g74g20kcal1g3.5g0.1g1.3g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)5g13kcal0.6g0.2g1.1g0.1g
Vesi313g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g4.7g5.3kcal0g1.1g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 125g48kcal0.2g10.2g0.1g1.9g
Mustapippuri, annos 1g0.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g47g99kcal10.8g0g6.1g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g16g22kcal0.4g1g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1462g551kcal28.4g57g19.4g15.8g
Valittu annoskoko731g275kcal14.2g28.5g9.7g7.9g
Annoskoko puolitettuna366g138kcal7.1g14.3g4.9g4g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712